Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto. 
Portal Portal   Regulamin  Pomoc FAQ  Szukaj Szukaj  Grupy Grupy  Foto Galeria Foto Galeria  Profil Profil  Uœmieszki Usmieszki 
 


Poprzedni temat :: Następny temat
UPC i Internet CHELLO...
Autor Wiadomość
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
  Wysłany: 13 Grudzień 2005, 20:46   UPC i Internet CHELLO...

W Piotrkowie wkońcu rusza internet od UPC (CHELLO), wiecie moze gdzie
zaczynaj? go zakładać ? Z tego co mi udało sie dowiedzieć to wiem, je?li macie
jakie? informacje to piszcie. Ja np. mam internet z POL-NETU co już wszyscy
wiedza :)ale kolenjy "konkurencyjny" provider zawsze sie przyda np. dla obniżenia
cen internetu w Piotrkowie lub podniesienia transferu przez innych providerów ;)
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
+Marlenka 




Wiek: 30
Dołączyła: 09 Lip 2005
Posty: 789
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 14 Grudzień 2005, 14:39   

Oj bardzo by sie przydało tylko żeby był jeszcze dobry bo mam ochote założyc, ale nie w tym roku.... jakby ktos co? o ni wiedział bede wdzięczna za podzielenie się informacj? :D :D:D
_________________

 
 
   
Nobody 




Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 1019
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 18 Grudzień 2005, 16:32   

widziałemjuz ze skrzynki Upc zmieniło chyba szykuja sie na
zakł?danie internetu, sa to dosc solidne skrzynki a o ich
internecie to już słyszalem w maju ,ze ma być u nas po nowym
roku. Podobno maja cenami zrewolucjonizowac rynek intenetowy
u nas np w Piotrkowie :)
_________________

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz być happy
Jak czego? nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com :P
 
 
   
+Blade 




Dołączył: 17 Cze 2005
Posty: 27
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 6 Marzec 2006, 16:17   

Nom niestety chello miało być rewolucyjne ale... jak dla mnie nic specjalnego. Wiem ze za 256 kbit jest abonament koło 70 zł czy tak jak teraz w pol-necie ale za 348 kbit. Chello oferuje tylko konto pocztowe, natomiast konta www z tego co mi mówili nie daj? ale tego nie jestem pewien bo na stronie niby pisze ale przy 256 kbit co to jest 25MB na www :| Fakt ze można taniej o 10 zł ale kto chce być przywi?zany na rok. Modemy instaluj? pod USB chyba ze się wymusi żeby był pod karte ethernet. Adres IP publiczny jest ale dynamiczny czyli zmieniaj?cy sie po każdym podł?czeniu. Jest jeszcze usługa internetowego telefonu z możliwo?ci? dzwonienia poza internet ale po cóż płacić jak można skypa mieć tyle ze w obrębie internetu.Tom tyle com wiem. Poszczególne zdania mog? odbiegać troszkę ale minimalnie.

P.S. Skrzynki solidne... to co jest mocowane na murze po jego zbudowaniu można zerwać :]
 
 
   
Nobody 




Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 1019
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 6 Marzec 2006, 16:23   

Powiem krótko "kaszana". Spodziewałem sie naprawde rewolucji na rynku intenetowym. Tak wszyscy zachwalali Chello, ze jakich to oni cen maj? nie mieć a tu prosze ta sama cena za wolniejsze łacze ... A konto na ww to ja niewiem na co komu 25 mega można sobie tym 4 litery wytrzeć... nic poza strona główna i kilkoma obrazkami nie zamie?cimy na stronie...
Pomysł z instalacja tylko pod USB to już jest wogóle moim zdaniem przegięcie, po jak?? chorobe mam t? karte sieciowa aby z niej korzystać...

Chello niech idze tam sk?d przyszło...
_________________

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz być happy
Jak czego? nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com :P
 
 
   
jelOnek
[Usunięty]


Wysłany: 6 Marzec 2006, 19:43   

Zgadzam się z Wami,
było wielkie halo, że będzie Chello rewolucja, ale z tego co przeczytałem to wielka kaszana i nic więcej :!:

Jestem użytkownikiem Pol-Net'u i t? firme chwale najbardziej.

Będe ?miał się z ludzi u siebie na osiedlu któży czekali tyle czasu na założenie Chello, a z deka się zdziwj? jak zobacz? co chello i za jakie pieni?dze im oferuje. :rotfl: :zdziwko:
 
   
Nobody 




Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 1019
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 10 Marzec 2006, 16:14   

Dziwi mnie w tym to,ze tak sie reklamowali,ze za 300 zł oferowali 6 megowe łacza i gdzie to niby jest ? skoro za 70 zł oferuje 256 . Troszke nie?cisło?ci tu widze no ale cóz zobaczymy czy w miedzy czasie co? zmienia. Pozdrawiam
_________________

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz być happy
Jak czego? nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com :P
 
 
   
jelOnek
[Usunięty]


Wysłany: 13 Marzec 2006, 07:05   

Jak Neostrada z Tp. Wileka lipa, a nie rewolucja. :rotfl:
Na pocz?tku dobra kampania reklamowa, mnustwo zapowjadanych promocji, tani internet, a teraz jak ludzi podpisali, już umowy to wałek za wałkiem. :/
 
   
Nobody 




Wiek: 34
Dołączył: 08 Lis 2005
Posty: 1019
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 13 Marzec 2006, 09:32   

Czyli juz totalna lipa, stałke zakłady sie po to aby móc ściagać nieograniczona ilośc danych... to jaka paranoja. telenowela też ma ograniczenia ale o wiele nizsze od chello. Pozdrawiam

Jednym słowem "KICHA"
_________________

>>> Gość <<<
Tu siedzimy i gadamy
Tu możesz być razem z nami
Tu możesz być happy
Jak czego? nie wiesz pomożemy Ci !!!
Piotrkowianie.com :P
 
 
   
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 13 Marzec 2006, 22:05   

Czyli Chello zabawia sie w Telekompromitacje Polsk? :D poprostu s? niesamowici, powiem tak dla mnie nie ma możliwo?ci aby miał ograniczenia na ?ciagnietych danyc i wysłanych... to jaka? bzdura...
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
Iskier
[Usunięty]


Wysłany: 15 Marzec 2006, 22:53   

Kumpel mój to rozprowadza. Na 256 teraz jaka? promocja jest że pierwsze 2 m-ce 29,- a potem 11 m-cy 59,- Limit transferu miesięczny chyba 7GB. Ale za to 1megówka lepiej się kalkuluje: bo z pełnym pakietem telewizyjnym masz za 1mb 3 mie? po 1zł a 9 mie? po 84zł. Sam na tym nie działałem, ale z tego co widziałem to u kumpla 1mega ?miga fajnie. Pozdro
 
   
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 16 Marzec 2006, 06:34   

1 mega wszedzie dział? dobrze ,bez róznicy. Własnie 1 mega sie kalkuluje jak masz pełen pakiet a UPC nie ma ciekawej oferty kanałów to też może sobie isć do lamusa.
Tak jak pisałem wczesniej ograniczenia to jej wielki minus jest to nie opłacalne.
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
piterr27 




Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 111
Skąd: z piękna kraina :D
Wysłany: 19 Lipiec 2006, 14:22   

Hmmm ja mam też internet z Polnetu i chodzi wszystko pięknie , pozatym w Chello s? limity ?ci?gania danych, ceny niezbyt konkurencyjne jak narazie ( w Polnecie w nocy mamy przecież podwojony transfer gdzie indziej tego nie daj? ), jedyne ZA CHELLO przemawia to ze napewno jest wieksz? firm? i ma większe do?wiadczenie w tych sprawach> Nasze miasto chyba jednak nie jest dla nich łakomym k?skiem, dlatego odpowiedĽ czy stan? się konkurencyjni pozostawmy jak narazie bez komentarza ! :)

** Dodano: Sob 11 Lis, 2006 **
Doszły mnie też słuchy że podobno Pol-Net będzie zwiększał transfer i internet będzie dostępny z większymi prędko?ciami , pożyjemy zobaczymy :)
_________________
B?dĽ jak ptak, który spocz?wszy w locie swym na gał?zce, chociaż ona ugina się pod jego ciężarem, nie przestaje ?piewać, bo wie, że ma skrzydła, które go ustrzeg? od zagłady.
 
 
   
xdefxx
[Usunięty]


Wysłany: 1 Grudzień 2006, 01:31   

chello jest super za 119PLZ 3 Mbps /768kbps
 
   
x) 




Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 95
Skąd: mam to wiedzieć ?
Wysłany: 1 Grudzień 2006, 07:13   

xdefxx, a jakie masz ograniczenie na ?ci?ganie danych z sieci ?
_________________
Blog 0/o

MySpace, mój oczywi?cie [lanssss] 0/o
 
 
   
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 1 Grudzień 2006, 13:16   

Proponuje ci przeczytać Cennik :

http://www.upc.pl/pdf/cennik_uslug_200609.pdf

a potem parametry, ale jak widziałem nie s? one jeszcze aktualne to tak pi razy oko możesz sobie sam obliczyć ile mog? dać:

http://www.upc.pl/pdf/par...czne_200609.pdf
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
piterr27 




Dołączył: 26 Mar 2006
Posty: 111
Skąd: z piękna kraina :D
Wysłany: 13 Grudzień 2006, 11:26   

bez komentarza :)

http://www.pol-net.com.pl...ona=126&menu=66
_________________
B?dĽ jak ptak, który spocz?wszy w locie swym na gał?zce, chociaż ona ugina się pod jego ciężarem, nie przestaje ?piewać, bo wie, że ma skrzydła, które go ustrzeg? od zagłady.
 
 
   
Paula 




Wiek: 33
Dołączyła: 10 Paź 2005
Posty: 1549
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 13 Grudzień 2006, 11:31   

piterr27, no tak, tak :D już widziałam to :) Może i mnie to cieszy, ale jak na chwile obecn? i tak mój internet z polnetu chodzi jakby chciał a nie mógł.. tak jakby go pchali od tyłu z wielkim trudem.. co? a'la syzyfowa praca :lol2:
_________________
"Szczęście jest jak motyl...
Gdy będziesz próbował go złapać - nie uda Ci się...
Gdy będziesz stać spokojnie - może usiąść Ci nawet na ramieniu"

 
 
   
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 13 Grudzień 2006, 14:48   

dowiedziałem się o tym 7 grudnia i automatycznie wystosowałem odpowiedniego maila do firmy pol-net odno?nie tego zwiększenia prędko?ci. Na obecn? chwile nie raczyli na niego odpisać. Wypowiadać się na ten temat nie będę bo nawet nie ma to sensu.
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
Johny Q 




Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 176
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 9 Marzec 2008, 11:54   

Ostatnio znalazłem ich ulotke na klamce od moich drzwi. Ceny maja naprawdę konkurencjne. Jednak nie mam żadnego znoajmego który potwierdził by solidno?ć ?wiadczonych przez nich usług. Jesli kto? ma chello niech się wypowie, czy czesto sa waraie, wachania transferu itp rzeczy.
_________________
Człowiek na poziomie musi się trzymać w pionie...
 
 
   
sanchez_zks 




Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 13
Skąd: Z Miasta Trybunałów
Wysłany: 10 Marzec 2008, 09:41   

Ja mam chello, polecam zdecydowanie.
 
 
   
TrzyDe 




Wiek: 27
Dołączyła: 20 Mar 2007
Posty: 123
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 10 Marzec 2008, 10:11   

chello jest tylko w blokach? czy wszędzie można sobie to założyć?
_________________
pozdrawiam serdecznie z domieszk? ironii
 
 
   
Krakersik 




Dołączyła: 09 Lis 2007
Posty: 227
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 13 Maj 2008, 18:21   

Oczywi?cie,że chello jest w blokach i to od dłuższego czasu. Ja mam pytanie z innej beczki czy to prawda,że za nie całe 100 zł mozna miec łacze 10 mb ?
 
 
   
x) 




Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 95
Skąd: mam to wiedzieć ?
Wysłany: 13 Maj 2008, 21:56   

http://www.upc.pl/internet/turbo - nie boli ; )
_________________
Blog 0/o

MySpace, mój oczywi?cie [lanssss] 0/o
 
 
   
Krakersik 




Dołączyła: 09 Lis 2007
Posty: 227
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 14 Maj 2008, 06:19   

x) napisał/a:
nie boli ; )
Nie o to mi chodziło :/

Może nie do końca poprawnie sformułowałam pytanie. Chodzi mi o to czy taka opłata jest przez cały okres trwania umowy czy tylko na pare miesiecy. TPSA już tak robiło. A także czy to naprawdę jest 10 mb ?
 
 
   
x) 




Dołączył: 16 Lis 2006
Posty: 95
Skąd: mam to wiedzieć ?
Wysłany: 14 Maj 2008, 11:22   

Internet 'Turbo' DO 10mb/s 89 zł. przy umowie na czas nieokre?lony.
info. z cennika. gwiazdek nie znalazłem żadnych ;)

reszta: http://www.upc.pl/internet/turbo w zakładce 'dokumenty'
_________________
Blog 0/o

MySpace, mój oczywi?cie [lanssss] 0/o
 
 
   
Arturo 



Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 12
Skąd: PTB
Wysłany: 27 Listopad 2008, 17:18   

Wiem, ze od?wieżam temat ale mam pytanie odno?nie opcji turbo (10 mb/s) poszedłem do punktu na ul. jagielońskiej i tu o dziwo powiedziano mi, że jest tylko opcja 2 mb to się zdenerwowałem i wyszedłem. Napaliłem się na ten internet i niemiłe rozczarowanie, co? komu? wiadomo na ten temat? czy jest możliwo?ć korzystania z tej opcji? może kto? ma?
Na stronie upc w dostępno?ci dla miast jest Piotrków, co mnie jeszcze bardziej dobiło!

pozdrawiam
 
 
   
kris 



Dołączył: 01 Paź 2006
Posty: 10
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 27 Listopad 2008, 17:47   

ja mam opcje turbo już od kwietnia, kiedy t? opcje wprowadzili.
Z tego, co wiem, opcję t? ma 14 osób w Piotrkowie i koniec.
Podobno ich ł?cze nie pozwala na to, żeby obsłużyć większ? ilo?ć osób, które maj? ten pakiet.
Podobno w przyszłym roku ma się to zmienić.
 
 
   
Arturo 



Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 12
Skąd: PTB
Wysłany: 28 Listopad 2008, 06:35   

Dzwoniłem do pana z obsługi i powiedział abym zadzwonił za jaki? miesi?c i może wtedy będzie wiadomo co? więcej w tej sprawie :devil:

pozdrawiam
 
 
   
Lordi 




Dołączył: 09 Lis 2007
Posty: 204
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 10 Kwiecień 2011, 00:09   

Od przeszło 3 lat UPC wprowadza cyfrówkę w PTB, także na przepustowości 50 mb nie mamy co liczyć. Według mnie powinni zainwestować w internet radiowy lub zainteresować się mieszkańcami w domach. Bo okazuje się,że po mimo tego,że mieszka się 20 metrów od bloku nie można mieć internetu z kablówki :( Porażka!!!
 
 
   
Ada 




Dołączyła: 06 Mar 2008
Posty: 145
Skąd: Piotrków Trybunalski
Wysłany: 4 Maj 2011, 15:27   

Zacina się wam YT czasami? Bo mnie ostatnimi czasy nagminnie i nie wiem czy to wina YT czy UPC. :||
 
 
   
Neo 



Wiek: 33
Dołączył: 15 Cze 2005
Posty: 2472
Skąd: Piotrków Tryb.
Wysłany: 29 Czerwiec 2011, 14:20   

Ada napisał/a:
Zacina się wam YT czasami?
Oj i to dosyć często. Szczególnie przy zmianie jakość lub najnormalniej w świecie materiał się nie wczytuje. W przypadku Toyi i Neostrady ten problem nie występuje.

Chociaż nalezy barać pod uwagę to,że też serwery YT mogą być na tyle obciążane i w efekcie tego materiał wolniej się ładuje.
_________________
The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
 
 
   
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Copyright by piotrkowianie.com © 2005-2016
Za wszystkie zamieszczone treœci na forum redakcja piotrkowianie.com, nie ponosi odpowiedzialnoœci.