Wysłany: 7 Listopad 2006, 08:55 FOTORADARY :)
FOTORADARY .
Wiele map GPS ma wbudowany spis punktów z fotoradarami (uważajcie jednak, bo w tylko w tym miesi?cu policja kupiła kolejnych 67 sztuk!). Je?li jednak nie dysponujecie takim urz?dzeniem, zajrzyjcie na stronę:
Znajdziecie tam opisy umiejscowienia policyjnych "skrzynek" w poszczególnych miejscowo?ciach. Gdzie jednak znaleĽć informacje o mobilnych patrolach? Je?li nie macie radia CB, polecam oficjaln? stronę policji. Okazuje się, że chłopakom tak bardzo na łatwym zarobku nie zależy i wol? faktycznie zapobiegać piractwu w miejscach niebezpiecznych.
możecie znaleĽć oficjalny wykaz punktów ręcznego pomiaru prędko?ci w poszczególnych województwach.
Polecam również forum http://www.fotoradary.prv.pl/ gdzie możecie znaleĽć informacje dotycz?ce nieoznakowanych policyjnych pojazdów z wideorejestratorami.
Pamiętajmy jednak o tym , że nie tylko my jeste?my uczestnikami ruchu drogowego. Gdy w grę wchodzi ludzkie życie nie ma żartów i należy przestrzegać przepisów wszędzie.
_________________ B?dĽ jak ptak, który spocz?wszy w locie swym na gał?zce, chociaż ona ugina się pod jego ciężarem, nie przestaje ?piewać, bo wie, że ma skrzydła, które go ustrzeg? od zagłady.
Te strony już mi s? dobrze znane i już kilku krotnie się przydały i faktycznie policja stała w tych miejscach z fotoradarem ^^ Polecam wszystkim którzy maj? prawko i wyjeżdżaj? poza piotrków.
_________________ The Faster the Speed, the Bigger the Mess !
piterr27, Dzieki serdeczne na pewno mi se przyda taka informacja z racji na to ze posiadam prawko i czesto jako? tak noga mi sie robi cieżka i czasami zdarza sie przekroczyć predko?ć ...A ostatnio nawet zostałam zatrzymana niestety z powodu przekroczenia predko?ci nio i poleciał mandat i punkty karne ... ( w sumie to nawet nie sprawiedliwe ponieważ sa wieksi piraci drogowi odemnie którym i tak wszystko uchodzi na sucho a ja musiałam zapłacić wysoki mandat i dostałam 7 o zgrozo!!! 7 punktów karnych :\ ) no cóż miejmy nadzieję ze stonki które podałe? w jakis sposób ułatwi? mi jazde w okilicach piotrkowa i nie tylko (oczywi?cie jak zawsze powtarzam sobie aby nie jezdzić tak szybko lepiej wyj?ć wczesniej niz pedzić na złamanie karku a potem żałowac do końca zycia ...
Jeszcze raz dzieki Pozdrawiam .
piterr27, no to teraz spokojnie można jeĽdĽić Bardzo często jeżdże w okolice Lublina i tam po drodze jest około 6 fotoradarów Ale jeszcze nigdy mi fotki nie przysłali do domu na szczę?cie
_________________ ...Nie ogl?daj się za siebie - przeszło?ć nie ma znaczenia...
Wysłany: 9 Listopad 2006, 10:27
Ja kiedy? jechałem 262 km/h , ale to na niemieckiej autostradzie ( samochód którym jechałem to Audi S4 - miał zdjęty ogranicznik prędko?ci ) , pan dyrektor firmy budowlanej dał mi poprowadzić, wrażenia niesamowite, a podczas hamowania my?lałem że zwymiotuje, (hamulce od 911 ) , osobi?cie nie polecam nikomu takiej jazdy po naszych autostradach , a wiem co? o tym, bo ponad rok jeĽdziłem jako szofer z prezesem dużej firmy samochodem po kraju , to zwiedziłem nasz? ukochan? Polskę calutk? i mam odpowiednie zdanie na temat stanu naszych dróg, poza tym jak zasuwasz 180 i nagle Ci wyskakuje maluchem na drugi pas to możecie Sobie wyobrazić
Ja wyszalałem się przez ten rok, że mi wystarczy do końca życia ( Oplem Vectr? 2.5 V6 )
niestety to co się dzieje i co wyprawiaj? kierowcy na naszych drogach to się po prostu w głowie nie mie?ci.
P.S
sam osobi?cie nie dostałem nigdy mandatu , a na szybk? jazdę pozwalałem Sobie wył?cznie jak sam prowadziłem, miałem wypadek samochodowy, ale to nie ja prowadziłem ( cud zreszt? że nic się nie stało , że żyję.)
Pozdrawiam i przestrzegam wszystkich , u nas po naszych drogach nie da się jeĽdzić szybko, pamiętajcie o tym, a gdy już się rozpędzicie trzeba się zatrzymać , a z tym czasami może być o wiele gorzej.
I przewidujcie wszystko, do prowadzenia auta nie wystarczy tylko prawo jazdy, ale i zdrowy rozs?dek, umiejętno?ci , a także intuicja.
Szerokiej drogi
_________________ B?dĽ jak ptak, który spocz?wszy w locie swym na gał?zce, chociaż ona ugina się pod jego ciężarem, nie przestaje ?piewać, bo wie, że ma skrzydła, które go ustrzeg? od zagłady.
Wiek: 37 Dołączył: 31 Maj 2009 Posty: 31 Skąd: Gajkowice City :)
Wysłany: 14 Czerwiec 2009, 16:14
No tak tylko jakby Cię dorwali gliniarze i zobaczyli że ta?m? przylepn? bezbarwn? jest przylepiony to bys miał ciekawie No ale w sumie na jaki? klej można spróbować A za wycieraczkę jaka? ulotka wobec tego żeby nie odczytali numerów z naklejki
A tak poza tym Panie i Panowie to polecam jeĽdzić z odpowiedni? prędko?ci? i wsio będzie dobrze
_________________ ..::Nobody Is Perfect --> My Name Is Nobody ::..